Зоран Јовановски доби пехар и благодарници за успешни спортски резултати во 2013 година

Зоран Јовановски од Ангелци, член на Здружението на лица со телесен инвалидитет „Мобилност“ од Струмица, доби благодарница и пехар од општина Струмица за успешни спортски резултати во 2013 година. На Јовановски  благодарница му врачи и градоначалникот на општина Василево, Ванчо Стојанов, за успешно преставување на општината.

1977397_10152704785068957_970385633_n

Во текот на 2013 година, Зоран Јовановски учествуваше на Републички спортски игри каде освои прво место во трка со количка, прво место во фрлање на диск, ѓуле и копје, и трето место во стрелање со воздушна пушка.

vas4

Тој освои и трето место на Државното првенство во пинг – понг, организирано од Федерацијата за спорт и рекреација на инвалиди на Р.Mакедонија, како и трето место во дисциплина фрлање диск и копје на меѓународниот натпревар во Матарушка бања во Србија.