Членовите на Мобилност Струмица го одбележaa верскиот празник Василица 2014

И оваа година, минатата сабота членовите на Мобилност Струмица во своите простории се собраа традиционално по повод празникот св.Василије и  го одржаа трдиционалното кршење лебче со паричка.

Оваа година паричката се падна кај Ѓурга Серафимова, член на Мобилност Струмица, а по тој повод претседателката на здружението и врачи златен крст како подарок од Мобилност Струмица.

НА Ѓурга Серафимова и посакуваме  среќна и берикетна 2014 година.